Je hoeft je niet met je gedrag bezig te houden.


Richt je liever op het ene dat er is: richt je op zien. Wat in het zien verschijnt is zo vluchtig dat het zonde is van tijd en energie om je daar mee bezig te houden. Bovendien is jouw gedrag, je actie, je reactie niet van jou... Het is van datgene dat het even de ruimte geeft.
Zoek daarom liever naar wat blijft en niet vluchtig en veranderlijk is. Hoe ? Door te zijn wat je ten diepste bent: zien. De oproep is daarom te doen wat je bent. Te zijn wat je al doet. Zien te zijn. Het enige zijn te zijn dat ziet.
Jouw gedrag is een uitvloeisel van je idee├źn en overtuigingen. Daar kun je de rest van je leven aan gaan zitten rommelen, het enige dat dan plaatsvindt is het vervangen van bepaalde overtuigingen door andere. Zien van wie die overtuigingen zijn, waar ze geboren worden en wat zij feitelijk zijn is een stuk handiger. Zie wat blijvend is en al het veranderlijke verliest haar bedwelmende gewicht. Zie wat de aard is van wat je 'jouw gedrag' noemt en je valt in de stille diepte die niet in gedragingen ge├»nteresseerd is.

Foto's